Studovna FEL - jako by tu byla odjakživa

Od 2. ledna nového roku 2013 už nově rekonstruovaná Studovna na FEL funguje v normálním provozním režimu. Rekonstrukcí bývalé knihovny vzniklo příjemné odpočinkové prostředí, které si rychle našlo přízeň studentů.

Studovna, jako by tu byla odjakživa, nabízí od 7:00 ráno do 19:00 večer kontinuální prostor, který směrem od vstupu mění svou intenzitu rušení, od nejrušnějšího kavárenského provozu, přes klasické studijní, díky své modulovosti různě seskupitelné stoly, až po část, kde si student může pohovět na sedacích pytlích.

Návštěvníci Studovny mohou zvolit buď místo, kde je při práci na jejich laptopech nebude nikdo rušit, nebo mohou zůstat v otevřeném prostoru vhodném k diskusi nebo pro jiný způsob komunikace.

V provozu je už i bar, kde si studenti mohou zakoupit nealkoholické nápoje, různé druhy káv, lahvové pivo, ovocné, zmrzlinové poháry či malé zákusky a bagety. Výhledově je zvažován i prodej vína.

U vstupu do Studovny jsou nyní vystavena jak fota z postupu stavebních prací při jejím budování, tak výsledky letní fotosoutěže. A to je další funkcí nové Studovny - vedle prostoru pro sdružování a relaxaci studentů, také výtvarnými a grafickými prostředky s nimi komunikovat, sdělovat něco inspirativního jejich tvořivé mysli a bádavému vnímání.