CISCO SYSTEMS (Czech Republic) s.r.o. a Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze vyhlašují soutěž Cisco Outstanding Thesis Award

Kvalitně zpracovaná závěrečná práce může znamenat nejen úspěšné zakončení studia. V rámci letošního ročníku soutěže Cisco Outstanding Thesis Award 2015 si totiž mezi sebe tři nejlepší absolventské práce spadající do okruhu počítačových věd, zejména strojového učení a kybernetické bezpečnosti, rozdělí celkem 70 tisíc korun. Soutěž vyhlašuje společnost Cisco ve spolupráci s Fakultou elektrotechnickou ČVUT v Praze a je otevřena studentům všech vysokých škol v Česku. Na autora nejlepší doktorandské práce čeká prémie 35 tisíc korun, autoři nejlepší diplomové a bakalářské práce se mohou těšit na 25 tisíc, respektive 10 tisíc korun.

Vítězové i finalisté také získají potenciální možnost spolupráce se špičkovým výzkumným pracovištěm pro kybernetickou bezpečnost společnosti Cisco v Praze, které je úzce propojeno s týmy v Kalifornii, Texasu a Londýně. Práce do soutěže lze přihlásit do 18. září 2015. Vybraní finalisté budou pozváni na finální soutěžní den, který proběhne 30. října 2015. Hodnotící komise bude posuzovat především originalitu a praktičnost řešení, hloubku porozumění problému a přínos k pokroku v oblasti síťové bezpečnosti.

"Při výuce i zadávání témat absolventských prací klademe velký důraz na úzké sepjetí s praxí a pozdější uplatnění našich studentů," říká děkan FEL ČVUT prof. Ing. Pavel Ripka, CSc. a dodává: "Velmi oceňujeme aktivní přístup společnosti Cisco k podpoře základního i aplikovaného výzkumu na naší škole, díky které mohou studenti získat přístup k nejnovějším technologiím a zároveň získat kontakt s praxí, což je z mého pohledu pedagoga velmi důležité. Cisco Outstanding Thesis Award je skvělou cestou jak identifikovat výjimečné práce a zároveň odměnit studenty, kteří jejich přípravě věnovali vyšší než průměrné úsilí."