Tým katedry měření uspěl v soutěži Texas Instruments Innovation Challenge (TIIC)

Projekt AMRMAG, jehož řešiteli jsou členové katedry měření Viktor Fúra a Vojtěch Petrucha, získal ocenění ve studentské soutěži Texas Instruments Innovation Challenge (TIIC) - Evropa Design Contest.

Společnost Texas Instruments patří mezi největší světové producenty analogových a digitálních elektronických součástek. Innovation Challenge je jednou z aktivit TI zaměřených na podporu univerzitních studentů. Studenti řeší libovolný projekt (bastlí, navrhují desky plošných spojů, programují a měří), podmínkou je použití alespoň tří integrovaných obvodů vyráběných firmou Texas Instruments v daném projektu. Výsledky svého projektu studenti shrnou v závěrečné zprávě, kterou hodnotí experti z TI. Studenti při řešení projektu získají spoustu zkušeností, mohou zdarma získat vývojové kity od TI a také zajímavé finanční odměny.

Projekt AMR magnetometru (AMRMAG) byl řešen v laboratoři MAGLAB na katedře měření, Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze. Zapadá do širšího rámce dlouhodobého vývoje magnetických senzorů, magnetometrů a jejich aplikací. Konkrétní aplikací pro vyvíjený přístroj může být například referenční měření gradientu magnetického pole za účelem detekce automobilů.

Bc. Viktor Fúra, student na katedře měření, na projektu pracoval v rámci řešení své diplomové práce. Ta zahrnuje vše od počátečního návrhu koncepce magnetometru, mechaniky, elektronického zapojení, desek plošných spojů, firmware pro řídící mikroprocesor až po měření ověřující funkčnost zařízení.