Noc vědců – pátek, 30. září 2016 od 17.00

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze vás provede od elektronu k blesku. Na co všechno se tedy můžete těšit?

Na interaktivní letecký simulátor s pohyblivou základnou a 3D vizualizační technikou, díky kterému se na chvíli ocitnete v kůži pilota.

laboratoři vysokého napětí vytvoříme blesky.

Pomocí IT kouzel naše dámy z wITches deaktivují bombu.

Povíme si něco o energetické gramotnosti a probere fenomén blackout – jeho příčiny, následky a způsoby, jak mu předcházet.

Ukážeme vám něco z mikroelektroniky, například některé z úspěšných realizací prací našich studentů nebo výukové vybavení s prvky elektronického zabezpečovacího systému.

Vysvětlíme vám, jak může bezpečnostní software STRATOSPHERE IPS za použití strojového učení detekovat a zamezit nebezpečnému chování v síti.

Hraje u vás doma ovoce? U nás ano! Při doteku našeho ovoce zazní díky senzorům připojeným k platformě Arduino tón a rozezníte tak Banana piano.

Seznámíme vás s lékařskou elektronikou – možnostmi jejího využití pro diagnostiku onemocnění, snímání a zpracování biologických signálů, modelování biologických systémů a využití v asistivních technologiích, tedy technologiích pro zajištění zdravotní „bezpečnosti” osob.

Prozradíme vám, co si představit pod pojmem aktivní bezpečnostní systémy. Společně se podíváme na aktuální vývoj automatizovaných řídicích systémů do automobilů, zejména pak parkovacích asistenčních systémů a systémů aktivní bezpečnosti.

Předvedeme LEGO roboty různých tvarů a schopností (útočného škorpiona nebo třeba akrobata balancujícího na míčku).

Naši studenti představí svůj úspěšný projekt eForce FEE Prague Formula. Jako každý rok zkonstruovali a postavili svůj sen v podobě jediné české studentské elektrické formule, se kterou se každé léto s hrdostí představují světu na mezinárodní inženýrské soutěži Formula Student.