Tým Multi-robotických systémů získal sponzorství na účast v prestižní celosvětové soutěži

Skupina Multi-robotických systémů, působící na katedře kybernetiky Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze, získala sponzorství na účast v mezinárodní robotické soutěži Mohamed Bin Zayed International Robotics Challenge. Tu pořádá v březnu 2017 Univerzita v Abu Dhabi.

O sponzorský příspěvek na účast v soutěži žádalo celkem 143 týmů z nejlepších univerzit celého světa. Tým Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze, který tvoří kromě členů skupiny Multi-robotických systémů ještě další vědci z
z kateder kybernetiky a počítačů sdružených v rámci Centra robotiky a autonomních systémů a robotická pracoviště z universit v americké Pensylvánii a v Lincolnu ve Velké Británii, se do soutěže přihlásil s cílem zúčastnit se prestižního klání na hranici technických možností a pomoci tak spolu s nejlepšími universitami světa posunout vývoj bezpilotních autonomních prostředků, což je hlavním cílem soutěže. Na svoji účast v soutěži získal vědecký tým vedený Dr. Martinem Saskou od organizátorů sponzorský dar ve výši 200 000,- USD, ze kterého je pro ČVUT vyhrazena částka 113 000,- USD.