Bronz v soutěži autonomních vozítek pro naše studenty v Turínu

Skupina studentů FEL vyhrála 3. místo v mezinárodní soutěži F1/10 Autonomous Racing Competition. Již třetí ročník této soutěže se odehrál na konferenci ES Week (Embedded Systems Week) 2018, Torino, Itálie. Soutěže se zúčastnilo ještě dalších osm týmů – tři týmy z USA, dva z Jižní Koreje, dva z Polska a jeden z Itálie.

Klání spočívala v závodění RC modelů autíček (ve velikosti 1/10) na daném okruhu. Závod probíhal jednotlivě, cílem každého týmu bylo projet okruh za daný čas co nejvíckrát. Počítal se ale také nejkratší čas na jedno projeté kolo (čímž se v případě shody určoval lepší tým).

Samotná soutěž je koncipovaná jako „bitva algoritmů“. Hardwareová výbava týmů by měla být pokud možno stejná (či podobná) a rozhodovat by měl jen samotný program.

Tým závodil v sestavě: Martin Vajnar, Jaroslav Klapálek, David Kopecký, Anders Pederson, Jan Bednář, Jiří Vlasák, Philippe Swartvagher, Jiří Zahory, Jan Skala, Petr Frantal, Jiří Kerner, Jiří Hubačka a Joel Matějka, vše pod vedením prof. Zdeňka Hanzálka.