Formule našich studentů eForce FEE Prague Formula bude mít svou premiéru na závodech Formula E v Římě

V letošním roce se naskytla týmu studentské formule eForce FEE Prague Formula z Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze výjimečná příležitost. Na pozvání univerzity Sapienza z Říma se zúčastní závodů Formula E. Závody se konají ve dnech 12. až 13. dubna na závodním okruhu Formule E. Pro studenty bude připraven pestrý program, kde se potkají s piloty a nejlepšími inženýry ve svém oboru. Nebude chybět ani projížďka po samotném okruhu či další doprovodné akce.

Týmu eForce FEE Prague Formula se v minulé sezóně podařilo vyhrát mezinárodní závody v Mostě na soutěži FS Czech a neoficiální závody v Estonsku na Baltic Open. Monopost se studentům podařilo navrhnout a postavit tak, že byl více než konkurenceschopný a dokázal, že patří na přední příčky světového žebříčku.

V letošní sezóně se eForce FEE Prague Formula zúčastní závodů v Itálii na autodromu Riccarda Palettiho ve dnech 24. až 28. července, dále na závodech v českém Mostu ve dnech 13. až 17. srpna a poprvé v historii i ve španělské Barceloně, světovém okruhu Circuit de Catalunya. Tyto závody se budou konat ve dnech 20. až 25. srpna.

Informace o projektu eForce FEE Prague Formula jsou k dispozici na stránkách eforce.cvut.cz, podrobnou specifikaci nové formule pak nalezente v tiskové zprávě.