Přestupy studentů FEL

Vyhláška proděkana pro pedagogiku č. 3/2016

Č.j.: 302/13922/2016/Ši

Žádost musí být podána nejpozději 30 dnů před zahájením příslušného semestru.

Upozornění: Přestup znamená pokračování téhož studia, jen v jiném studijním programu. Student po přestupu tedy nepřijde o ubytovací stipendium, všechny absolvované předměty se mu převedou do nového studia; nemusí zároveň skládat novou přijímací zkoušku. Pozor ale: Pokud v prvním studiu neabsolvoval na první zápis nějaký povinný předmět a ve studijním plánu nového programu je tentýž předmět opět povinným, počítá se mu v novém studiu jeho opětovný zápis jakožto druhý zápis.

  1. Přestup do jiného studijního programu v rámci FEL
    1. O přestup do jiného studijního programu v rámci FEL může student požádat nejdříve po úspěšném ukončení prvního ročníku studia a se souhlasem garanta programu, do nějž má student zájem přestoupit.
    2. Přestup může být studentovi vyššího ročníku povolen, pokud splňuje podmínky pro postup do dalšího semestru (při přestupu před letním semestrem musí být splněno 20 kreditů) či ročníku a se souhlasem garanta programu, do nějž má student zájem přestoupit.
    3. O přestup lze požádat nejpozději 30 dnů před zahájením dalšího semestru. Žádost se podává prostřednictvím studijního oddělení.
    4. Po přestupu lze požádat o uznání absolvovaných úseků studia nebo jednotlivých předmětů podle SZŘ, čl.15, odst. 2.
  2. Přestup do jiné studijní specializace/oboru v rámci programu studovaného na FEL
    1. Přestup může být povolen se souhlasem garanta specializace/oboru, do nějž má student zájem přestoupit, splní-li student zároveň podmínky pro zápis do dalšího semestru či ročníku.
    2. O přestup lze požádat nejpozději 30 dnů před zahájením dalšího semestru. Žádost se podává prostřednictvím studijního oddělení.
    3. Po přestupu lze požádat o uznání absolvovaných úseků studia nebo jednotlivých předmětů podle SZŘ, čl.15, odst. 2.
  3. Přestup na jinou fakultu ČVUT či jinou vysokou školu
    1. Přestup může být povolen, pokud student splňuje podmínky pro postup do dalšího semestru či ročníku na FEL; v případě přestupu v rámci ČVUT nejdříve po ukončení prvního ročníku.
    2. Žádost se podává prostřednictvím studijního oddělení FEL.

Praha 16. 3. 2016

doc. Ing. Ivan Jelínek, CSc., v. r., proděkan
doc. Ing. Jiří Jakovenko, Ph.D., v. r., proděkan

Uznávání předmětů z předchozího studia

Upraveno 3. 3. 2021