Novinky

Nastupujete na FEL? Přihlaste se do přípravných kurzů programování a elektrotechniky!

Pro studenty a studentky

Nastupujete do prváku na FEL a chcete snáze vplout do počátku studia? Podívejte se na nabídku našich přípravných kurzů. Například Programovací bootcamp, Úvod do elektrotechniky i Letní algoritmické soustředění startují už brzy a mají volná místa. A pokud jste se nestihli přihlásit na, již zaplněné, seznamováky FEL, můžete se zúčastnit seznamovacího kurzu zaČVUTění pro nové student(k)y všech fakult ČVUT.

Programovací bootcamp cílí na studentky a studenty, kteří se dosud nenaučili programovat vůbec nebo velmi málo. Čtyřdenní akce, která začíná 18. září, se bude konat, dle obsazenosti, buď ve fakultní budově na Karlově náměstí nebo v Dejvicích. Cílem bootcampu je, aby účastníci a účastnice získali vhled do řešení úloh programování a osvojili si programátorské základy pro cvičení během prvních semestrů studia. 

Seznámíte se například s operačním systémem Ubuntu, programováním postav v grafickém prostředí a se základními principy algoritmizace. Pomocí programovacího jazyka Python také vytvoříte svůj první program. Posléze vás čekají náročnější úlohy v Pythonu a díky znalostem, nabytým v kurzu, si můžete vyzkoušet třeba i programování IoT zařízení pomocí MicroPython. 

Na prváky a prvačky cílí i jedna z částí Letního algoritmického soustředění, které se koná od 18. do 20. září ve fakultní budově na Karlově náměstí. “Nováčci” se naučí základní algoritmické postupy a datové struktury a mimo jiné prozkoumají cesty v tzv. acyklických grafech. Kurz má však co nabídnout i zkušenějším studentům a studentkám bakalářského a magisterského stupně studia a je otevřený i studentům jiných fakult

Pro nové studující programu Elektrotechnika, energetika a management je pak určen Úvod do elektrotechniky. Bude od 15. do 22. září na fakultě v Dejvicích a pomůže těm, kteří si s elektrotechnikou dosud nepotykali. Vedle teoretických přednášek, díky nimž načerpáte znalosti o základech eletrických obvodů a funkci různých součástek, si zkusíte i zapojování na kontaktním poli, pájení či programování mikropočítače pro vestavné systémy. 

Workshop pro nastupující prváky a prvačky pořádá od 18. do 21. září v Chlumu u Třeboně také program Lékařská elektronika a bioinformatika, a to společně pro bakalářské i magisterské student(k)y. Volnočasové aktivity prostřídají informace o studiu a setkání s vyučujícími. Nakouknete ale i do studia, například formou tvůrčí dílny či přednášek.

A posledních pár volných míst je ještě pro nastupující student(k)y programu Elektronika a komunikace na druhém běhu Kurzu praktické elektroniky. Ten se uskuteční od 11. do 15. září v Dejvicích a je pro absolventy a absolventky gymnázií. Studenti a studentky programu Kybernetika a robotika se mohou hlásit už jen jako náhradníci. Kurz vám poskytne praktickou zkušenost s elektronickými obvody, konkrétně jejich sestavením, oživováním, a testováním, i řadu dalších důležitých znalostí.

Vyjeďte na seznamovák

Volnou kapacitu má ještě druhý turnus seznamovacího kurzu zaČVUTění určený pro studentky a studenty všech fakult ČVUT. Seznamovák se koná od 11. do 16. září ve Starých Splavech u Máchova jezera. 

Na programu budou hry, sport, ale i přednášky, které vám pomohou k rychlejší orientaci v nárocích vysokoškolského studia. Podrobnosti a přihlášku najdete na webu
 

Za stránku zodpovídá: Ing. Mgr. Radovan Suk