Novinky

Dispečerská akademie ČEPS: Staňte se dispečerem na zkoušku

Pro studenty a studentky

Chtěli byste si na vlastní kůži vyzkoušet vysoce odbornou, odpovědnou, a přitom nesmírně zajímavou práci dispečera přenosové soustavy? Pak nepropásněte jedinečnou příležitost přihlásit se do prémiové Dispečerské akademie ČEPS.

Během dvoudenního intenzivního programu, který je určen studentům 3. až 5. ročníků a čerstvým absolventům elektrotechnických fakult vysokých škol, vám odborníci z ČEPS blízka představí „technologický mozek“ bezpečného fungování celé elektrizační soustavy.

Pod vedením předních odborníků společnosti poznáte práci i atmosféru na dispečerském pracovišti. Na speciálním výcvikovém trenažéru DTS si osobně vyzkoušíte, co všechno obnáší práce dispečerů a v rámci interaktivních workshopů se seznámíte s principy řízení elektrizační soustavy jak v běžném provozu, tak při řešení mimořádných situací a poruch.

Během neformální večeře pak budete mít možnost zeptat se odborníků na všechno, co vás v souvislosti s dispečerským řízením zajímá, navážete osobní kontakty a možná si odnesete nabídku spolupráce či téma pro diplomovou práci.

Termín 1. Dispečerské akademie je 8. – 9. 2. 2024.

Pokud se chcete stát dispečerem (nejen) na zkoušku, tak na nic nečekejte a přihlaste se ZDE. K přihlášce prosím přiložte stručný životopis a motivační dopis.

Nejzazší termín podání přihlášek skrze formulář je 31. 1. 2024. Pokud byste dokončili zkouškové po 31. 1. a měli zájem se zúčastnit, neváhejte napsat na janichova@ceps.cz.

Za stránku zodpovídá: Ing. Mgr. Radovan Suk