Novinky

Staň se na den expertem či expertkou na umělou inteligenci

Pro uchazeče a uchazečky

Fakulta elektrotechnická ČVUT přivítá v pátek 8. března 2024 dopoledne všechny středoškoláky a středoškolačky, kteří se budou chtít v našich laboratořích seznámit s výzkumem a souvisejícími technologiemi v oblasti umělé inteligence. To vše v doprovodu našich špičkových odborníků a VŠ studentů a studentek. Na akci je nutná registrace.

V úvodní prezentaci vás do AI trendů uvede prof. Tomáš Svoboda. Výzkumník z katedry kybernetiky řídí tým robotiků, který přivezl medailové umístění z neoficiální “olympiády robotů” pořádané americkou vládní agenturou DARPA.

V laboratoři výpočetní robotiky prof. Jana Faigla vám schopnosti autonomního chování předvedou roboti v čele s „robopsem“ SPOT od Boston Dynamics.

Do hravých nástrojů 3D modelování a rozšířené reality vás na katedře počítačové grafiky a interakce zasvětí dr. David Sedláček. V magickém zrcadle si zde vyzkoušíte obléknout virtuální šatník.

S robotem na automatické ovládání mobilních telefonů se seznámíte na katedře počítačů pod vedením doc. Miroslava Bureše a jeho kolegů.

Na katedře řídicí techniky si pod dohledem dr. Jiřího Zemánka zkusíte něco vlastnoručně vyrobit. Kybernetik a „vědecký kutil“ Jiří Zemánek se inspiruje výukovými kurzy na MIT a na Harvardu a učí svoje studenty a studentky používat softwarové a hardwarové nástroje k tvorbě programovatelných projektů pomocí digitální výroby.

Pětihodinový blok proběhne v budově E na Karlově náměstí 13 v Praze, registrovat se můžete ihned zde. Program je určen pro individuální uchazeče o studium informatiky, kybernetiky/robotiky a počítačové grafiky. Z důvodu omezené kapacity bohužel nemůžeme potvrdit účast tříd.

Za stránku zodpovídá: Ing. Mgr. Radovan Suk