Novinky

Pozvánka na Letní univerzitu ČEZ a SMR Camp 2024

Pro studenty a studentky

Pro studenty se zájmem o jadernou energetiku opět společnost ČEZ nabízí dvě oblíbené letní akce. První z nich je týdenní stáž SMR CAMP, odehrávající se v Praze. Druhou je pak dvoutýdenní Letní univerzita přímo v Temelíně nebo Dukovanech. Tak neváhejte a přihlašte se. U Letní univerzity na to máte čas do 30. dubna 2024. Přihlašování do SMR Campu je otevřeno do 17. června 2024.

Přihlásit na akce se mohou studenti technických vysokých škol. Registrace je však možná pouze na jednu ze zmíněných letních stáží. Řada studentů získala díky kontaktům z Letní stáže či Campu SMR stipendium a otevřela se jim možnost rozjet kariéru přímo v ČEZ. To samé může čekat i na vás.

Letní univerzita ČEZ

Na tuto dvoutýdenní stáž se vydáte přímo do elektrárny Temelín, nebo Dukovany. Letní univerzita je tak jedinečnou příležitostí pro studenty, kteří si chtějí prohloubit své znalosti v oblasti jaderné energetiky a současně se seznámit s praxí v provozu jaderných elektráren.
Účastníci získají unikátní vhled do fungování zařízení, ale také se setkají s významnými odborníky, kteří jim předají své zkušenosti.

Temelín: 21. 7. - 2. 8. 2024

Dukovany: 26. 8. - 6. 9. 2024

Kapacita každé Letní univerzity je 30 studentů. Tak neváhejte a přihlašte se ZDE. Deadline pro přihlášky je 30. dubna 2024.

SMR Camp

Letos v Praze proběhne druhý ročník úspěšného SMR Campu. Jak už název napovídá, tato týdenní stáž je zaměřena na malé modulární reaktory (SMR - Small Modular Reactor), nejnovější jadernou technologii.

Během exkurzí a přednášek se účastníci dozvědí informace o energetice, jaderné legislativě, trzích s energiemi, specifikách jaderných projektů a mnohém dalším. Pokud se nemůžete zúčastnit celého programu, je možnost se jako host přijít podívat na dva dny přednášek a alespoň nakouknout tak pod pokličku SMR.

Po přednáškách a exkurzích je pro účastníky připraven volnočasový program. Pro účastníky je rovněž zajištěno ubytování a strava. 

SMR Camp v Praze: 23. 6. - 28. 6. 2024

Přihlašování je otevřeno do 17. června 2024. Už teď se můžeš registrovat ZDE.

Za stránku zodpovídá: Ing. Mgr. Radovan Suk