Novinky

OpenLab 2024 představil studentům oboru EEM témata možných závěrečných prací

Pro studenty a studentky

Desítky studentů a studentek z programu Elektrotechnika, energetika a management se 7. května zúčastnily tradiční akce OpenLab. Jde v podstatě o den otevřených dveří tohoto programu, kde studující čerpají inspiraci pro témata závěrečných prací. Seznam všech vypsaných semestrální projektů najdete na intranetu.

Tentokrát účastníci mohli nahlédnout  do celkem 16 laboratoří. Studenti se podívali např. na PLC řízení pohonu, návrhy výkonových měničů a jejich digitální řízení pomocí signálových procesorů, diagnostiku materiálů, diagnostiku fotovoltaických systémů, environmentální elektrotechniku nebo do laboratoře 3D tisku, kde se vědci věnují mj. i výrobě elektronických komponent z recyklovatelných materiálů

I letos se účastníci během OpenLabu zúčastnili kvízu. Na startu dostali průvodní list, kam vpisovali správné odpovědi, které získali během prohlídky laboratoří. Po vyplnění se z něj stala vstupenka na neformální část programu do konferenčního sálu Penthouse. Tam už na studující a vyučující čekal raut s výhledem na Pražský hrad a otevřeným přístupem na rooftop terasu.

Vedlejším cílem oblíbené akce bylo získat zpětnou vazbu od studentů a studentek, na základě které mohou společně s nimi zástupci programu udělat EEM ještě lepší. “Zjistili jsme, že si studenti přejí být více slyšet. Proto vyzýváme všechny, kteří by chtěli být součástí konstruktivní debaty nebo jen předat zpětnou vazbu, aby vyplnili jednoduchý anonymní formulář," uvedla Kateřina Nováková, organizátorka letošního OpenLabu a doktorandka na katedře elektrotechnologie. Využít ho mohou samozřejmě i ti, kteří se OpenLabu nezúčastnili.

Diskuze mají za cíl otevřít palčivá témata oboru jako jsou prezentace programu, duplicita vyučovaných témat napříč předměty na EEM, volitelné předměty, zaměření EEM, zahraniční výjezdy, exkurze atd.

Jak probíhal letošní OpenLab se můžete podívat ve fotogalerii, která je přístupná po přihlášení do fakultního účtu.

Autorem fotografií je Ing. Petr Zakopal, FEL ČVUT.

Za stránku zodpovídá: Ing. Mgr. Radovan Suk