Novinky

FEL ČVUT se zájemcům o studium elektrotechniky a informatiky představí online

Pro uchazeče a uchazečky

Fakulta elektrotechnická (FEL) ČVUT ve čtvrtek 19. ledna 2022 pořádá on-line den otevřených dveří. K FEL ON-LINE se tak budou moci od 17.00 připojit všichni zájemci o studium elektrotechniky a informatiky, kteří nemají možnost navštívit školní kampusy v Dejvicích a na Karlově náměstí či preferují vzdálené připojení.

FEL ČVUT se představí v živém vysílání, do kterého je potřeba se předem registrovat prostřednictvím odkazu. „Během půlhodiny chceme středoškolákům a středoškolačkám poskytnout základní přehled o tom, jak vypadá studium na naší fakultě a jak se na ni mohou dostat. Od 17.30 uchazeče pozveme k představení bakalářských studijních programů. V chatovacích místnostech budou naši vyučující a studenti a studentky připraveni odpovídat na vše, co souvisí s jednotlivými programy a možnostmi uplatnění, ale také se studentským životem,“ uvedl prof. Petr Páta, děkan FEL ČVUT.

Technologie budoucnosti mohou studenti a studentky na FEL ČVUT nejen studovat, ale také se brzy zapojit do jejich vývoje

Od autonomně řízených formulí, robotů a dronů přes kyberbezpečnost, vývoj aplikací pro virtuální realitu a biomedicínu až po telekomunikační sítě, alternativní energetické zdroje či zařízení pro kosmický program. Všechny tyto technologické trendy mohou studenti na FEL nejen studovat, ale také se zapojit do jejich vývoje. A to neobvykle brzy díky tomu, že fakulta vyniká příznivým poměrem osmi studentů na jednoho vyučujícího. Ti pak mají čas a prostor se svým studentům nadstandardně věnovat a rozvíjet jejich znalosti a dovednosti.

FEL připravuje kurzy, které mají již přijaté studenty zorientovat například v základech programování či elektroniky. Touto formou se FEL snaží ještě před jejich nástupem na fakultu a v počátku studia minimalizovat rozdíl mezi absolventy gymnázií a elektrotechnických či odborných škol. Ale některé doučovací kroužky fungují také mezi studenty, kteří se snaží nově přijaté studenty co nejlépe připravit na vysokoškolské studium informatiky a elektrotechniky.

Podrobnější informace najdete na webových stránkách FEL ČVUT v sekci pro zájemce o studium https://fel.cvut.cz/cs/uchazeci.

Za stránku zodpovídá: Ing. Mgr. Radovan Suk