Novinky

Pozvánka na ples FEL ve Slovanském domě: První Fakultní elektrovalčík

“Byl to ten slavný den, kdy k nám byl zaveden elektrický proud. Střídavý, střídavý, silný elektrický proud,” zpívá se ve slavné písni Elektrický valčík od Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. Její tóny zazní i 31. října 2023 na oficiálním reprezentačním plese Fakulty elektrotechnické ČVUT v Empire Hall ve Slovanském domě v Praze. Zmíněná píseň je mezi studenty považována za hymnu fakulty, proto se také stala inspirací pro název plesu: Fakultní elektrovalčík.

O hudbu k tanci se postará kapela Magnum, jejímž členem je oblíbený vyučující Josef Dvořák z katedry matematiky. Během večera vystoupí Pokáč, vlastním jménem Jan Pokorný, který je absolventem Fakulty elektrotechnické oboru Softwarové inženýrství a magisterského programu Otevřená informatika (OI). Dále se můžete se těšit na roboty, které vyvíjí vědci na katedrách kybernetiky a počítačů.

S nápadem obnovit tradici fakultních plesů přišla skupina studentů a studentek, kteří se společně s oddělením PR podílejí na organizaci plesu. “Chtěli jsme pro akademickou obec vytvořit příležitost setkat se na společenské akci. Ples je k tomu ideální. Hosté si užijí hudbu, zábavu a zároveň si i dobře zatančí,” říká hlavní organizátorka studentské části týmu Barbora Kindlová. “A možná vás překvapí, kdo nebo co všechno bude tančit,” naznačila, i když zcela prozradit nechtěla.

Do organizačního týmu dále patří Radek Korub, Ladislav Pazdera, Jan Kabíček, Adam Havrda a Arleta Chaloupková.

Zakoupit lístky můžete na portálu Ticketstream. Mysleli jsme i na ty nejmenší detaily v podobě odznaků s logem FEL, kterými můžete reprezentovat fakultu. Pro pány slušivý doplněk do klopy a pro dámy jako brož. Nově jsou spolu s dalšími fakultními předměty k dostání v univerzitním internetovém obchodě.

Generálním partnerem plesu je ČEZ, dalšími partnery jsou společnosti QMiners a Ferona.

Autorkou grafiky k plesu je Arleta Chaloupková.

Za stránku zodpovídá: Ing. Mgr. Radovan Suk