Novinky

Na ČVUT uhlí od Mikuláše nechceme! Jsme totiž udržitelní. Přijďte na akci Trvalá udržitelnost na ČVUT

Pro studenty a studentky Pro zaměstnance a zaměstnankyně

Dostávají "čvuťáci" od čerta a Mikuláše uhlí? Správná odpověď je NE! ČVUT je totiž trvale udržitelné a stejně jako dalších 23 českých univerzit je součástí projektu UNILEAD. Co všechno univerzita dělá pro udržitelnost a jak konkrétně ji prosazuje v praktickém životě? A jak se tyto snahy podepisují na hodnocení ČVUT v mezinárodním žebříčku QS University Ranking on Sustainability 2024?

Přijďte si 6. prosince v 16:15 poslechnout přednáškový blok Trvalá udržitelnost na ČVUT, který organizuje mezifakultní magisterský program Inteligentní budovy. Akce proběhne v učebně T2:D3:309.

Program:

1) Prof. Jan Tywoniak: Co je to trvalá udržitelnost a co pro ni na ČVUT už děláme a co bychom dělat měli a mohli

Prof. Jan Tywoniak je nominovaný předseda komise AS ČVUT pro udržitelnost a autor energetického konceptu ikonického nízkoenergetického domu Sluňákov a  domu FIRSTLIFE pro poslední ročník soutěže Solar Decathlon. Principy trvalé udržitelnosti budov už v r. 2006 shrnuje jeho profesorská přednáška.

2) Caleb House, MSc.: QS University Ranking on Sustainability 2024 - results just revealed

Caleb House, MSc. působí na rektorátu ČVUT jako International Relations Coordinator / Director of Ranking Strategy

3) Doc. Antonín Lupíšek: Výsledky projektu UNILEAD

Doc. Antonín Lupíšek zastává post vědeckého ředitele Univerzitního centra energeticky efektivních budov. Jeho oborem je trvale udržitelná výstavba a provoz budov. Je koordinátorem projektu UNILEAD za ČVUT.

4) Dotazy a diskuze

Inteligentní budovy

Dvouletý magisterský studijní program Inteligentní budovy je společně vyučován stavební, strojní a elektrotechnickou fakultou ČVUT v Praze. Studijní program je vhodný nejen pro absolventy bakalářských programů, ale i jako rozšíření kvalifikace pro absolventy jiných programů magisterských.
 

Za stránku zodpovídá: Ing. Mgr. Radovan Suk