Novinky

FEL_Camp má poslední volná místa pro letní “misi na Mars”!

Dny nabité zajímavými technickými výzvami i zábavou slibuje další ročník FEL_Campu - tábora pro středoškoláky a středoškolačky, které baví (nejen) elektronika a IT. Akce se uskuteční 5. až 9. srpna 2024 na břehu vodní nádrže Orlík v jihočeském Temešváru. Její letošní téma je Mise na Mars. Přihlásit se lze do 17. května. Pro širší veřejnost pak organizační tým z Fakulty elektrotechnické ČVUT opět přichystal i perličku - PMR štafetu.

“Účastníci FEL_Campu se zapojí do ‘průzkumné mise letící na Mars’. Tam využijí dostupné znalosti například z oblasti rádiové techniky a antén,” uvedl k programu za organizační tým dr. Zbyněk Kocur, který působí na katedře telekomunikační techniky FEL ČVUT v Praze. Podotkl, že táborové posádky se také seznámí třeba s programováním zařízení v rámci internetu věcí (IoT). “Zažijí dobrodružství v neznámé krajině a vyzkoušejí si, jestli by dokázali přežít daleko od domova,” dodal pak organizátor s úsměvem. Členům a členkám týmu se podle organizátorů bude vedle znalostí z elektroniky a IT hodit také zájem o energetiku. 

FEL_Camp odstartuje 5. srpna úvodní přednáškou na Fakultě elektrotechnické v Dejvicích. Pak účastníci a účastnice odjedou do tábořiště na břeh Orlické přehrady. Zatímco přes den budou pracovat na technických úkolech v rámci mise, večer jsou tradičně v plánu táboráky - a spát se bude ve stanech s podsadou. Zápisné na FEL Camp je 550 korun,  zúčastnit se mohou studenti a studentky, kteří budou v době akce už plnoletí.

Letos pak také tým z FEL ČVUT chystá pro všechny, které baví bezdrátová komunikace, PMR štafetu. “Ta bude přímo začleněna do hlavního programu našeho tábora a účastníci se díky ní dozví důležité informace pro další pokračování v misi,” vysvětlil dr. Kocur. Štafeta začne ve středu 7. srpna v 17:00 a skončí v temešvárském tábořišti (49,3643886N, 14,2724861E). “Zaregistrujte se v našem formuláři a pomozte nám vytvořit co nejdelší spojení do našeho tábora u Podolského mostu,” zve dr. Kocur. Zájemci a zájemkyně se do štafety mohou přihlásit do 28. července, podrobné informace o štafetě jsou na webu.

Loni bylo tématem FEL_Campu hledání děkana FEL ČVUT prof. Petra Páty, který se “ztratil” v okolí Orlické přehrady. FEL_Campu se tehdy zúčastnilo 18 studentů a studentek, z nichž někteří po prázdninách nastoupili na FEL. Reportáž z loňského ročníku FEL_Campu si můžete přečíst ZDE.
 

Za stránku zodpovídá: Ing. Mgr. Radovan Suk