Novinky

Mezinárodní studentská konference o senzorech, systémech a měření nabízí možnost získat body za vědeckou činnost i peněžitou odměnu

Pro studenty a studentky

Blíží se druhý ročník studentské konference, na kterou se mohou jako řečníci už nyní přihlásit studenti bakalářského, inženýrského a doktorského studia s příspěvky z oboru senzorů, systémů a měření. Konference se uskuteční 15. až 16. června 2023 na půdě Fakulty elektrotechnické ČVUT. Přihlášky je možné posílat do 14. dubna.

Jedním z cílů akce je vyzkoušet si prezentovat svůj výzkum na konferenci se vším všudy, a to včetně získání podnětů v rámci další diskuze. Na řečníky s nejlepším příspěvkem navíc čeká peněžitá odměna. Účast na konferenci je zcela zdarma.

“Konference bude rozdělena do několika sekcí. Na začátku každé z nich promluví průmyslový partner příslušné oblasti. To může studentům pomoci při rozhodování o jejich budoucím profesním životě a zároveň mohou rovnou navázat důležité kontakty,” popsal hlavní organizátor studentské konference dr. Jakub Svatoš z katedry měření Fakulty elektrotechnické ČVUT.

Hlavními tématy budou senzory, měřící systémy, diagnostika a testování. Následné sekce pak nesou tyto názvy:

  • Senzory, materiály a jejich aplikace
  • Měření elektrických a neelektrických veličin
  • Přístrojové vybavení a měřicí systémy
  • Zkoušení a diagnostika
  • Zpracování signálů
  • Identifikace a řízení systémů

Výstupem konference bude sborník, v němž budou mít účastníci možnost publikovat svůj příspěvek. Publikace ve sborníku se započítává jako tzv. bibliometrizovatelný výsledek vědecké činnosti, za nějž autoři získávají cenné body do Rejstříku informací o výsledcích (RIV). Zveřejnění příspěvku ve sborníku však není podmínkou.

Předloňský první ročník se uskutečnil online. Na konferenci vystoupili studenti z Česka, Slovenska, Německa, Číny, Tchajwanu a Jihoafrické republiky. I letos je podmínkou přednést své příspěvky v angličtině. Ovšem tentokrát se účastníci sejdou na půdě Fakulty elektrotechnické ČVUT, ne pouze online. Pro mimopražské účastníky nabízejí organizátoři možnost zvýhodněného ubytování, a to na Masarykově koleji za cca 40 eur za noc.

Uzávěrka přihlášek je 14. dubna. Vyplnit ji můžete na webu konference: Student Conference on Sensors, Systems and Measurement (cvut.cz)

Zdroj fotografie: Archiv FEL

Za stránku zodpovídá: Ing. Mgr. Radovan Suk