Komunikační sítě a internet

Můžete se podílet na budování zbrusu nových komunikačních sítí a nahlédnout pod pokličku fungování internetu. Stanete se odborníkem nebo odbornicí na bezdrátové sítě a síťové technologie.

Garant specializace

Studijní plán

Jelikož si v dnešní době nedokážeme bez internetu představit život, je pochopení jeho principů jednou ze stěžejních schopností. Program vás přesvědčí o tom, že svět komunikačních sítí je sofistikovaný a dokáže i pomáhat.

Co se naučíte?

  • Specializace představuje komunikační sítě a Internet jako komplexní systémy tvořící nedílnou součást oboru (informačních a komunikačních technologií (ICT) s respektováním specifik i společných znaků sítí telekomunikačních, mobilních, počítačových a průmyslových, Internetu, Internetu věcí, přístupových sítí, jakož i infrastruktury datových center s přesahem do Cloudu. 
  • Speciální pozornost je mimo jiné věnována i plně optickým sítím, kvalitě služeb, kybernetické bezpečnosti a diagnostice. 
  • Uplatníte se u provozovatelů sítí elektronických komunikací, dodavatelů technologií a systémových řešení, v projektových a vývojových odděleních ICT firem.

Přijímací řízení

Za stránku zodpovídá: Ing. Mgr. Radovan Suk