Internet věcí

Na OI jde o nejvíce informačně-technologické zaměření, ve kterém získáte hlubší znalosti o fungování hardwaru a bezdrátových sítí pro komunikaci se senzory, aktuátory, aj. Detailněji se také zaměříte na zpracování a interpretaci získaných dat. Budete schopni tvořit komplexní řešení pro internet věcí, průmyslové sítě (Industry 4.0), chytrá města (Smart City), budovy, domácnosti, zdravotnictví (eHealth) apod.

Garant specializace

Studijní plán

Pokud vás kromě matematiky a programování baví také propojování mikroprocesorových destiček se senzory nebo jinými elektronickými “udělátky”, a se získanými daty následně pracujete v cloudu, bude vás zajímat tato specializace.

Co se naučíte?

  • Absolventi a absolventky specializace získají hlubší znalosti v oblasti elektroniky, mikroprocesorové techniky a počítačových sítí. 
  • Budou schopni navrhovat a implementovat vestavná zařízení, algoritmy pro interakci s okolím v reálném čase a pro výměnu dat prostřednictvím komunikačních sítí.
  • Uplatní se především jako návrháři a programátoři vestavných systémů (automobily, telematika, spotřební elektronika, domácí automatizace …), integrátoři komplexních systémů jako je „Internet věcí“ nebo správci počítačových sítí.

Přijímací řízení

Za stránku zodpovídá: Ing. Mgr. Radovan Suk